‘Het AVL staat in mijn testament. Dat geeft rust’

“Toen ik voor het eerst hoorde dat ik kanker had, dacht ik dat het mijn doodsvonnis was”, vertelt Hester (1971). “Toch ging ik elk nieuw behandeltraject positief in: opereren, herstellen en weer door. Dankzij de immuuntherapie die ik in het Antoni van Leeuwenhoek kreeg, zijn de meeste tumoren kleiner geworden of zelfs verdwenen.”

'Dit ziekenhuis voelt als familie'
Op haar zesentwintigste kreeg Hester kanker aan haar eierstokken en recent bleken ook haar longen, lymfeklieren, borstwervels en hersenen aangedaan. Na verschillende operaties en behandelingen is ze net klaar met immuuntherapie bij het Antoni van Leeuwenhoek, waar ze goed op heeft gereageerd. Hester: “Ik ben in verschillende ziekenhuizen behandeld, maar nergens voelde ik me minder patiënt als in het AVL. Er lopen alleen maar mensen met kanker rond. Het voelt daarom als familie. Ik vind het er geweldig: de artsen, het verplegend personeel, de goede voorlichting.”

AVL Foundation in testament
“‘Dankzij het AVL heb jij het leven’, zei mijn man. ‘Je bent er zo goed behandeld, laten we de AVL Foundation opnemen in ons testament.’ We hebben toen besloten dat 80% van onze woningwaarde naar het AVL toegaat, wanneer wij overlijden. De kinderen van mijn man krijgen elk 10%. Zij staan volledig achter deze keuze. Mijn longarts bracht ons vervolgens in contact met Ellen Coster van de AVL Foundation. Zij vertelde ons wat de mogelijkheden zijn. Mijn man en ik hebben toen bij de notaris vastgelegd dat het AVL onze erfenis mag gebruiken voor doeleinden waar op dat moment geld voor nodig is.”

Deze stap geeft rust
Hester vond het moeilijk om over de periode na haar dood te praten. “Ik heb het leven lief en wil nog zoveel: de wereld zien, Aruba bezoeken om de kazerne te zien waar mijn vader, die marinier was, twee jaar heeft gewoond en genieten van de mensen om mij heen.” Met knikkende knieën ging ze naar de notaris toe, maar ze is blij dat ze deze stap genomen hebben. “Het geeft rust. Iedereen die kanker heeft gun ik een heel lang leven. Dus ik hoop dat meer mensen het AVL in hun testament willen opnemen, zodat er in de toekomst geen mensen meer aan kanker overlijden.”

Meer weten? 
Benieuwd of en hoe u kunt nalaten aan de AVL Foundation? Neem gerust vrijblijvend contact op met Ellen Coster via 020 - 512 9025 of e.coster@nki.nl. Zij denkt graag met u mee. Of vraag de brochure 'Nalaten een bijzondere manier van geven' aan.

Persoonlijk advies over Nalaten
Ellen Coster
Senior Relatiemanager nalatenschappen
T: 020 512 9025
M: 06 2022 1388
E: e.coster@nki.nl

Belverzoek >

Brochure aanvragen >

Statutaire naam
Stichting Antoni van Leeuwenhoek Foundation
Plesmanlaan 121
1066 CX Amsterdam
KvK nummer: 53146093