Periodiek schenken

Een periodieke schenking houdt in dat u de Antoni van Leeuwenhoek Foundation voor een langere periode wilt steunen, bijvoorbeeld door een vast bedrag per jaar te schenken.

Bij dergelijke periodieke schenkingen geldt een groot belastingvoordeel. Wanneer u de Antoni van Leeuwenhoek Foundation voor een periode van minimaal vijf jaar met een vast bedrag steunt en dit laat vastleggen in een onderhandse akte of notariële akte, dan zijn deze jaarbedragen volledig voor de inkomstenbelasting aftrekbaar. Er is ook geen sprake van een bepaalde drempel. Kortom, periodiek schenken via een onderhandse akte of notariële akte betekent dat u meer geeft voor hetzelfde geld.

De voordelen op een rij:

  • De foundation bezit de ANBI status, waardoor uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen, zonder drempel, en ook het Antoni van Leeuwenhoek hoeft geen schenkingsrecht te betalen over giften.
  • Uw gehele gift komt geheel ten goede aan het kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek.
  • Het Antoni van Leeuwenhoek is voor een minimale periode van vijf jaar verzekerd van uw steun.
  • Onderzoek voor een doorbraak in de strijd tegen kanker kan daarmee voor langere tijd worden gegarandeerd.
  • Uiteraard houden wij u daarnaast persoonlijk op de hoogte van de ontwikkelingen en ontvangt u ons huismagazine Antoni. Ook nodigen wij u graag uit om onze gast te zijn bij lezingen, rondleidingen of speciale bijeenkomsten.

Er zijn twee mogelijkheden om uw periodieke schenking vast te leggen: per onderhandse overeenkomst, of per notariële akte. Beide opties kunnen snel geregeld worden. U kunt de onderhandse overeenkomst hieronder downloaden. Als u deze ingevuld en ondertekend aan ons stuurt, handelen wij uw schenking zo snel mogelijk af.

Wilt u uw schenking liever per notariële akte regelen? Mail uw adresgegevens naar fondsenwerving@nki.nl met vermelding "Brochure Periodiek Schenken", dan sturen wij u nadere informatie met antwoordkaart. Als u de antwoordkaart invult en naar ons opstuurt, dan krijgt u de notariële akte spoedig thuisgestuurd. Even bellen kan natuurlijk ook: 020-5122856.

Download hier de onderhandse overeenkomst >

"Hoe gek het ook klinkt, onze dochter Linda was niet bang om te sterven. Haar laatste wens was dat anderen niet mee hoefden te maken wat zij moest meemaken. Mede door geld op te halen voor onderzoek naar kanker hebben wij met ons verdriet iets positiefs gedaan."

Hennie Machielsen