“We hopen anderen te inspireren”

“Wij zijn enorm gemotiveerd om geld te doneren aan de AVL Foundation. Omdat kanker iedereen kan raken én om het levenswerk van onze veel te vroeg overleden vriend Ronald Moerings in stand te houden”, zegt Monique Koot van kwekerij Van Son & Koot.

Van Son & Koot richt zich als topkweker op speciale plantensoorten, zoals de Acer palmatum (Japanse esdoorn), Skimmia en kleinere heesters voor in de tuin. Ronalds moeder is jong overleden aan kanker en hij heeft altijd gezegd: ‘Later wil ik iets bijdragen aan kankeronderzoek’. Dus startte hij in 2014 een foundation om met een aantal kwekers jaarlijks geld in te zamelen en te doneren aan de AVL Foundation.”

Dat het geld heel goed terechtkomt, zien de deelnemende bedrijven aan de Ronald Moerings Foundation jaarlijks tijdens een bezoek aan het AVL. Monique: “We ervaren dit als heel indrukwekkend. Het is mooi om te zien wat het AVL allemaal kan en doet. De eerste keer hebben we gezien hoe de operatierobot werkt. Ook hebben we eens uitleg gehad over kanker aan het gezicht en hoe daar protheses voor worden gemaakt om mensen weer een leefbaar leven te geven. Je realiseert je hoeveel kankersoorten er zijn en dat het jou ook kan overkomen. Kanker is overal. Mijn vader heeft nu prostaatkanker; in ons bedrijf zijn mensen die te maken hebben met kanker of er zelfs tegen vechten. Om voor hen nieuwe behandelingen en medicijnen te ontwikkelen, is heel veel onderzoek nodig. En dus is er veel geld en tijd nodig.”

Monique en Jim blijven zich inzetten voor de Ronald Moerings Foundation. “Voor alle mensen die te maken hebben met kanker. En natuurlijk om het mooie en belangrijke levenswerk van Ronald in stand te houden. We hopen andere mensen te inspireren om donateur te worden als bedrijf of als particulier, ook al draag je maar een klein beetje bij. Elke euro helpt om kanker te bestrijden, nu en in de toekomst.”

Comments are closed.