5 juli: Vriendenbijeenkomst

Tijdens de Vriendenbijeenkomst nodigt de AVL Foundation al haar donateurs uit. Artsen en onderzoekers praten hen dan bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek- en behandeling.


Celtherapie
Op dinsdag 5 juli staat de Vriendenbijeenkomst in het teken van ‘Celtherapie’. Celtherapie is een vorm van immuuntherapie, een eenmalige behandeling die ervoor zorgt dat het afweersysteem kankercellen beter kan vernietigen. Celtherapie biedt veelbelovende behandelperspectieven voor patiënten die tot voor kort uitbehandeld waren. Tijdens deze Vriendenbijeenkomst vertellen onze onderzoekers graag meer over hoe celtherapie werkt en wat dit betekent voor de patiënt. Nu en in de nabije toekomst.

Expositie Immuno-art
Florry Vyth-Dreese exposeert tijdens de Vriendenbijeenkomst met diverse kunstwerken uit haar immuno-art collectie. Florry is 35 jaar in het Antoni van Leeuwenhoek werkzaam geweest als bioloog/immunoloog en heeft daarna dit kunstproject opgezet. Immuno-art is gebaseerd op microscopische foto's uit haar onderzoek naar de afweer in zeer diverse weefsels. Het laat de mooiste beelden zien, omgevormd tot kunstwerken voor aan de muur. Haar werken zijn deze middag te koop en de opbrengst van de kunstwerken komen ten goede aan onderzoek naar celtherapie.

PROGRAMMA 5 JULI

Locatie: Piet Borst Auditorium, Antoni van Leeuwenhoek

15:30 - 16:00 uur: Ontvangst
16:00 - 16:10 uur: Welkom en introductie
16:10 - 16:40 uur: Celtherapie: hoe werkt dat? - Dr. Inge Jedema
16:40 - 17:10 uur: Wat betekent celtherapie voor de patiënt? - Dr. Sebastian Klobuch
17:10 - 17:30 uur: Patiënt aan het woord
17:30 - 17:45 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen
17:45 - 18:15 uur: Afsluiting met een hapje en drankje en expositie Immuno-art van Florry Vyth

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Kent u iemand die interesse heeft in kankeronderzoek? Of iemand die het leuk vindt om een kijkje te nemen achter de schermen van ons instituut? Neem hem of haar dan mee naar deze speciale Vriendenbijeenkomst. U kunt uw extra gast opgeven middels het aanmeldformulier.

Graag tot ziens op 5 juli!